We are ClubMG

In ClubMG praten jongeren (10 tot 14 jaar) over wat hen bezighoudt en maken hierrond kunstproducties (woord, dans, muziek, film) gecoacht door kunstenaars. Daarbij ontdekken ze hun talent en openen ze verschillende deuren naar een sterkere toekomst.

ClubMG is perfect te organiseren in:

  • Jeugdhuizen
  • Culturele centra
  • Buurthuizen

    In de Corona-zomer, is ClubMG ook een perfecte partner voor Zomerscholen. We hebben ook ClubMG Light formules voor culturele evenementen. 

Wat gebeurt er in een ClubMG?

Forums tijdens het schooljaar:
Op creatieve manieren bespreken we wat op onze lever ligt en luisteren we naar de zorgen van anderen.

Naar aanloop van een spetterende zomerproductie:
De samenkomsten leiden naar een zomerproductie. Twee weken lang werkt de club met coaches aan een artistieke film over een zelfgekozen thema. Afgelopen zomer maakten de jongeren Geloof (mij), gij weet (niks). Een film over samenleven met een verschillend geloof.
We sluiten af met een avant-premièrefeest, met een open podium en lekker eten en drinken. Na afloop evalueren we ook telkens de talenten en stellen we een toekomstplan op. Ook na de zomer houden we contact en volgen we elkaar op.

Voor wie is ClubMG?

Voor jongeren tussen 10 en 14 jaar.
Met zin in dans, theater, schrijven, muziek en/of film.
Die een hele zomer thuis zijn en iets leuk willen doen.
Of die kinderen uit hun buurt (op een andere manier) willen leren kennen.

We bouwen voor onze talenten een netwerk en een fonds op, zodat ze zo goed mogelijk kunnen groeien. Na de productie stelt elke deelnemer een plan op en dan bekijken we samen met de ouders hoe we die plannen zo veel mogelijk waar kunnen maken. De steun en coaching die we bieden in het natraject, hangt af van het gezin. Er kan bv. vertaling, vervoer, een buddy, administratieve of financiële bijstand, … voorzien worden.

Club MG is er voor iedereen. We zorgen voor ieders eigenheid.
De Club is gratis.

Waar vind ik een Club MG?

Tegen de Muren op!

Dankzij de Arenberg organiseren we Tegen de muren op! tijdens de Coronamaatregelen. Een online ClubMG.

Op Instagram word je wekelijks aangezet tot het maken van dans, woordkunst en fotografie. En ook daar doen we dat samen!

Tegen de muren op!  start vanaf 15 juni.

ClubMG Borgerhout:
Forum in Rataplan (Wijnegemstraat 27)
Zomerproductie Rataplan (Wijnegemstraat 27), Zermatt (Terloplein) en Bar Oost (Spoor Oost)

Deelnemen is gratis en we zorgen voor iedereen.

Club MG fonds

We helpen onze talenten zo veel als we kunnen, maar voor enkelen is er een grote financiële struikelblok. Zelfs met sociale tegemoetkomingen is het niet altijd mogelijk om naar de muziekschool, dansles of schrijfworkshop te gaan. Naast hun talentontwikkeling, heeft deze vrijetijdsbesteding nog veel extra stuwende voordelen voor onze jongeren. Om deze jongeren ook hun toekomstplannen waar te doen maken, richten we een fonds op.
En jij kan ons daar bij helpen!