We are moving ground

Moving Ground VZW is een nomadische dansorganisatie waarin iedereen een liefdevolle thuis kan vinden.

Dans heeft door de eeuwen heen een verbindende en versterkende rol gespeeld in de samenleving. Moving Ground blaast deze rol een nieuw leven in, door artistieke projecten uit te werken waar we mensen van een  superdiverse stad connecteren via dans, muziek en woord.

Vanuit ons hoofdkwartier in Borgerhout (omgeving Terlo), waar we onze projecten uitwerken met onze buren, verspreiden we onze vibes over de rest van de stad, Vlaanderen en Europa. Ons gezelschap is heel divers en om een sterkere opvolging te verzekeren, richten we ons op de talentontwikkeling van jonge kinderen in kwetsbare situaties. Naast onze persoonlijke aanpak met dans, muziek en woord, zorgen we ook voor een netwerk en verlagen we drempels  in hun talentontwikkeling.

Voor de positieve impact van Moving Ground, wonnen we de cultuurprijs diversiteit van Borgerhout in 2018 en de Europese Amateo Award in 2019.

“If you stumble, make it part of your dance.”

Evelyne Van Hecke: artistieke leiding

Evelyne groeide op in een wijk vol gezinnen met veel problemen. Die problemen die in het geheim achter de gevel speelde, escaleerden vaak op straat en op school. Als tiener verveelde ze zich heel erg in de zomer. Ze raakte geïnspireerd om dans te maken en verzamelde daarvoor de buurtkinderen. Na twee maanden hadden ze zo veel bij elkaar gedanst dat er een voorstelling uit voort kwam. Ze waren die zomer gelukkiger, maakten minder ruzie en toen de hele buurt kwam kijken konden ze trots zijn op zichzelf. Sindsdien weet ze: dans verbindt en dans versterkt. En dat is wat ze wil verspreiden.

Na wat omwegen, kwam ze in 2015 versterkt door veel bagage, terug op die missie en richtte ze Moving Ground op. Een dansorganisatie waar iedereen een liefdevolle thuis kan vinden.

Website | Instagram

“Carpe diem”

Roxette Chikua: productie ClubMG

Als kind van de Congolese diaspora, kwam Roxette naar België. Ze ontpopt zich als een veelzijdige diva in dans en theater via Fameus en KunstZ. Ze combineert dit met de HBO5-studie sociaal-cultureel werk en werk als verpleegster. Dit selfmade talent kwam in 2016 bij Moving Ground terecht als performer en besloot om ClubMG mee uit te werken. Ze ziet dit als een noodzakelijk project voor kinderen van Terlo, de buurt waar zij opgroeide.

Instagram

“ Qui ne risque rien, n’a rien”

Gaelle Callewaert: performer

Gaëlle is een gepassioneerde danseres met een hoop energie.
Ze houdt van creëren en performen, vooral samen met anderen!
Gefascineerd door de ontelbare mogelijkheden van het menselijk lichaam en brein, is ze constant op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te drukken.
Net zoals Moving Ground, vermengt ze verschillende dansculturen in haar eigenzinnige stijl.

(IV Movements, jams à la carte)

Instagram

“Everything in the universe has a rythm, everything dances”

Saar De Groof: performer

Saar is onze artistieke duizendpoot.
Ze heeft een musicalverleden, waardoor ze dus zowel kan dansen, als acteren, daarnaast is ze ook gezegend met een mooie stem. Ze schuwt het artistieke experiment nooit, zeker niet in dans.

Naast dit alles is Saar ook bezig met mode en styling. Bij Moving Ground is ze hier ook mee bezig zijn. Zo nam ze de styling voor IV Movements in handen.

(jams à la carte)

Instagram

Gold Mayanga: performer

Gold lijkt op het eerste zicht een krachtpatser, maar in hem zit ook veel gevoel en zachtheid.
Hij begon als hiphopdanser, maar gaat steeds meer voor Krump. Beats nemen, ritme voelen, daar leeft hij van op. Daarin schuwt hij het experiment niet: Krumpen op bluegrass daar kan je hem wel eens op betrappen. Hij raakte geïnteresseerd in danstheater en kreeg de kans om in een aantal hiphoptheaterstukken mee te dansen. Zo wordt hij steeds beter in storytelling met beweging en daar reist hij ondertussen de wereld rond met Cie. Irene K.

(IV Movements, Black/Light, jams à la carte)

Instagram

“If you dance with your heart, your body will follow”

Melany Van der Steen: performer

Melany is een hardwerkende danseres die vol passie en enthousiasme danst vanuit haar hart. Elk optreden is voor haar uniek en zij streeft er dan ook naar om iedereen mee te voeren in haar dans.

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden met dans, zoekt ze haar grenzen op om die steeds weer te verleggen. Performen, creëren, lesgeven of repeteren; alles gebeurt met volle overgave vanuit een haast onuitputtelijke bron van energie en geluk.

(We all speak in poems, jams à la carte)

Instagram

“When we dance with another, we manifest the very thing we love about ourselves so that they may see it and love us too.”

Sander Verbeek: performer

Sander is een dromenjager. Elke dag streeft hij naar vooruitgang en verlegt hij zijn grenzen. Letterlijk. Steeds meer steekt hij de grenzen over, om samen te werken met dansgezelschappen.

Instagram

“Dance, Dance, otherwise we are lost.”

Paulien Meijers-Boss: performer

Van de ballroom-scene, rolde Paulien in het danstheater. Ze weet elk moment te pakken en je daarin mee vast te houden. Een dans van Paulien, is bijna altijd adembenemend.

Imran Alam: performer

Imran is gefascineerd door de menselijke psyche en schept graag hiphoptheater om psychologische problematieken voelbaar te maken. Bij Moving Ground werken vindt hij interessant omdat het hem veel inspiratie biedt rond groepen sterk te verbinden en zo boven hun verschillen uit te stijgen.

(jams à la carte, Black/Light)

Instagram

“Wherever you go, always bring your own sunshine.”

Ruby Colle: performer

Gebeten door dans sinds kindertijd, volgt Ruby haar hart in de artistieke wereld. Dit brengt haar hoofdzakelijk bij hedendaagse dans. Zowel als danser en als choreografe, zoekt ze constant naar nieuwe mogelijkheden om haar passie te uiten en ten volle te beleven. Ruby’s batterijen laden vanzelf op als ze op de dansvloer staat, waardoor je haar ziet groeien met de minuut.

(We all speak in poems, Black/Light, jams à la carte)

Instagram

Luca Kortekaas: performer

Schilderen, muziek maken, zingen, dansen. Luca Kortekaas doet het allemaal. Als muzikant gaat ze door het leven als Lucaloops en staat ze bekend als iemand die mooie geluidsexperimenten aangaat op verschillende podia.

Instagram

Wij zijn ze oh zo dankbaar!

Onze vrijwilligers

Nagete Elbouma

boekhouding

Aichat El Boussatati

boekhouding

Bouchra Kaddouri

animator ClubMG

Laura Van Rijmenant

onthaal jams en ClubMG Forum

Vita Ivanek

Performer

Join the family!

Wil je graag iets betekenen binnen Moving Ground? Als performer of vrijwilliger? Stuur ons een berichtje en we verwelkomen je graag!