Tieners brengen voorstelling over klimaatverandering in Cinema Rix

Een twintigtal tieners staat vanavond voor het eerst op het podium met een voorstelling die ze zelf hebben geschreven. Het thema is de klimaatverandering. Onder begeleiding van de vzw Moving Ground maakten de jongeren filmpjes, bedachten ze dialogen en staken ze rekwisieten in elkaar. En het resultaat is vanavond te zien in Cinema Rix in Deurne.

“Dankzij de kneepjes van het acteervak leren deze jongeren hoe ze hun stem kunnen laten horen.”

 

Bekijk de reportage hier. 

 

Lees het hele artikel hier van Rebelle vzw

Hoe heeft dans jou gered als kind?

“Als je arm bent, heb je het gevoel dat er iets mis is met jou. Mensen kijken op je neer. Als ik vroeger vertelde dat ik in een sociale wijk in Eeklo woonde, voelde ik de afkeuring bij mijn klasgenootjes. Maar gelukkig had ik een medicijn: dans. Al van kinds af aan danste ik en dat zorgde ervoor dat ik een toekomst had, iets om voor te leven. Had ik dat niet gehad, dan was ik waarschijnlijk veel slechter af geweest als nu. Ik heb het echt moeilijk gehad in mijn identiteitsvorming en als tiener was ik een echte rebel. Maar ik dreef het niet al te ver, omdat ik iets wilde bereiken in mijn leven.”

 

Veertien meisjes en jongens van club MG, in Borgerhout hebben een echte film gemaakt! Een kortfilm en hij heet “‘t ‘Is niet zwartwit”. De film gaat over racisme. Morgen gaat de film in première en wij mochten de laatste voorbereidingen volgen!

25 kinderen en jongeren uit Borgerhout werken in de periode van 15 juli tot 26 juli aan een film. Het thema van de film is niet evident: geloof. Het project is een initiatief van de vzw Moving Ground. Die wil mensen met verschillende achtergronden via verbindende kunstprojecten met elkaar in contact brengen. Het resultaat is op 29 juli te zien in Bar Oost.

Amateo-Award-2019-nominees-and-team
BELGIUM ARTISTS IMPROVING CHILDREN’S LIVES WIN €1,000 EUROPEAN ARTS PRIZE

Belgium arts group Moving Ground has been awarded the 2019 Amateo Award at a ceremony in Novi Sad, Serbia.

Jurors for the EU-backed arts prize said it was a project “from the heart to the heart” which had a huge impact on the youngsters involved in an area struggling with poverty and cultural division.

Dancers Evelyne Van Hecke and Roxette Chikua run Club MG which last summer set-up in a square in Terloplein in Borgerhout. They worked with local children to create a show for them to perform to their neighbours in this ethnically-diverse part of Antwerp.

Read the entire press release >>

Voor hun nieuwe clip werkten de elektronicaridders van SeizoensKlanken samen met het jonge dansgezelschap Moving Ground. Bekijk de video hier in première: ‘Door de dansers zijn wij onze nummers anders gaan opbouwen.’

Lees verder >>

Met het project Tu me désires, même si je ne le veux pas kregen we heel wat ruimte in Gazet van Antwerpen. 

Ring-tv maakte een reportage van Kunstenbo(i)sdesarts in Hallerbos. Onze comfortadel was één van de acts. 
We verschenen ook in het journaal van de RTBF, te bekijken vanaf 22:50.

Een artikel op de regionale nieuwssite van Het Nieuwsblad ter aankondiging van ons optreden tijdens het Huldenbergse kunstenweekend.